طرح پاکستان برای استانداردسازی صادرات مواد غذایی با هدف دسترسی به بازارهای اروپا !

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پاکستان تصمیم گرفته است استانداردهای ایمنی مواد غذایی خود را با قوانین بین‌المللی هماهنگ کند تا دسترسی به بازارهای اروپایی را بهبود بخشد. این تصمیم با وجود شکاف‌های موجود در هماهنگی بین مقامات فدرال و ایالتی اتخاذ شده است.

 توافق با بریتانیا:

اداره کنترل کیفیت و استانداردهای پاکستان (PSQCA)  امضای یادداشت تفاهمی (MoU) را با DEFRA (دپارتمان محیط زیست، غذا و امور روستایی بریتانیا) تصویب کرد.

هدف این توافق، افزایش همکاری در زمینه ایمنی مواد غذایی، صدور گواهینامه و مقررات فنی است تا چارچوب ایمنی مواد غذایی پاکستان با استانداردهای بین‌المللی (که یک الزام کلیدی برای صادرات به بریتانیا و اتحادیه اروپا (EU) است) هماهنگ شود.

 مزایای کلیدی همکاری با DEFRA:

به رسمیت شناختن متقابل:

 با اجرای این توافق، فرآیندهای آزمایشی و صدور گواهینامه PSQCA می‌تواند تحت استانداردهای بریتانیا و اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته شود.

تسهیل صادرات: 

این امر به PSQCA اجازه می‌دهد گواهی‌های صادراتی صادر کند که مورد قبول ناظران بریتانیایی باشد و در نتیجه، هزینه‌ها و تأخیرهای مرتبط با تأیید شخص ثالث در اروپا کاهش یابد.

پوشش مقرراتی:

 این تفاهم‌نامه شامل رعایت مقررات اصلی ایمنی مواد غذایی اروپا و ترویج اصول HACCP (تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی) در پاکستان خواهد بود.

بازار حلال:

 هدف‌گذاری ویژه بر بازار رو به رشد غذای حلال در بریتانیا برای حذف موانع غیرتعرفه‌ای پیش روی صادرکنندگان پاکستانی است.

 چالش هماهنگی داخلی:

ایمنی مواد غذایی بر اساس اصلاحیه هجدهم قانون اساسی تا حد زیادی یک موضوع ایالتی است.

نمایندگان صنعت هشدار داده‌اند که عدم هماهنگی می‌تواند صادرکنندگان را مجبور به ایجاد واحدهای تولیدی جداگانه برای اقلام صادراتی کند، مگر اینکه مقامات غذایی ایالتی استانداردهای خود را با PSQCA هماهنگ سازند.

صادرکنندگان پاکستانی مدت‌هاست که نبود آزمایش‌های به رسمیت شناخته شده بین‌المللی در داخل کشور را دلیل تأخیر و رد شدن محموله‌ها در اتحادیه اروپا و بریتانیا می‌دانند.

مقالات پیشنهادی:

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *