مجلس پاکستان منحل می شود.

یک پیروزی شیرین برای عمران خان
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
مجلس پاکستان منحل می شود.

 

در مقاله ی قبلی (پیش بینی آینده ی پاکستان) از برنامه های دولت آقای شهباز شریف و متحدانش برای برگزاری انتخابات در ۱۴ ماه آینده و مزایای آن برای احزاب مخالف عمران نوشتم.

 

هر چند هدف و برنامه ی احزاب مخالف عمران خان همچنان پا برجاست، اما به نظر میرسد ارتش پاکستان بار دیگر بازی جدید و متفاوتی آغاز نموده است.

به گفته ی تحلیل گران سیاسی ،‌ ظاهرا فشار های آقای عمران خان بر روی ارتش پاکستان جواب داده،‌و ارتش پاکستان ضمن ارسال پیغام به دولت موقت کنونی، از آنها خواسته است، تصمیمات سخت اقتصادی خود را بگیرند ( شامل افزایش قیمت سوخت و سایر کالاهای اساسی) و سپس خود را برای برگزاری انتخابات تا ۲ ماه آینده آماده کنند!

 

همانگونه که در مقاله ی قبلی اشاره کردم، در صورت افزایش قیمت کالاهای اساسی توسط دولت شهباز شریف و متحدانش (که خشم و نارضایتی هر چه بیشتر مردم پاکستان را به همراه خواهد داشت) و برگزاری انتخابات، بلافاصله بعد از افزایش قیمتها، مردم پاکستان نارضایتی خود را پای صندوق های رأی به نمایش گذاشته  و احزاب مخالف عمران خان حداقل برای ۵ سال آینده و شاید برای همیشه قدرت و نفوذ خود را از دست بدهند و عمران خان با حداکثر آرا این بار قدرتمندتر از قبل بر تخت نخست وزیری تکیه بزند و ۶ ماه دیگر ، با انتخاب شخص مورد علاقه ی خود به عنوان رئیس ارتش پاکستان، به حاکم قدرتمند و بی رقیب پاکستان تبدیل گردد.

 

چون مردم پاکستان معتقدند زمان عمران خان او اجازه نداد تا قیمت بنزین و کالاهای اساسی افزایش یابد.

 

به گفته ی آقای اسد عمر، از وزرای با سابقه ی جنبش انصاف و از نزدیکترین یاران وفادار عمران خان، آقای عمران خان با وجود فشار صندوق بین المللی پول و سایر بنگاه های اقتصادی مبنی بر افزایش قیمت فرآورده های نفتی همچون بنزین و گازوئیل، از افزایش قیمت ها امتناع کرد و از وزیر اقتصاد خود خواست تا مبالغ مورد نیاز جهت تامین ارزان این اقلام اساسی، از محل دیگری تهیه گردد.

 

برخی معتقدند این تصمیم آقای عمران خان هنگامی گرفته شد، که عمران خان اطمینان داشت از قدرت کنار گذاشته میشود و با افزایش ندادن قیمت بنزین ، یک مخمصه ی بزرگ دیگر برای رقبای خود باقی گذاشت تا هر روز نزد مردم منفور تر شوند.

 

اگر چنین اعتقادی درست باشد، به نظر میرسد آقای عمران خان سیاست مدار بسیار کار کشته ای است که به تنهایی توانسته احزاب بزرگ سیاسی پاکستان را به چالش بکشد.

 

کشور پاکستان روزانه ۴۳۵۰۰۰ بشکه بنزین و گازوئیل مصرف مکیند در حالیکه تنها ۷۰ هزار بشکه بنزین و گازوئیل مصرفی، تولید داخل است و ما بقی آن یعنی حدود ۳۶۲ هزار بشکه در روز باید وارد کند.

 

بر اساس آمار بانک مرکزی پاکستان ، روزی ۳۹ میلیون دلار صرفا برای واردات سوخت باید پرداخت گردد. یعنی دولت پاکستان باید هر ماه ۱ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار فقط برای واردات سوخت پرداخت نماید!

 

با توجه به ذخایر ارزی پاکستان و وضعیت دلار در این کشور، دولت امکان تامین این مبالغ را ندارد و تنها راه آن، افزایش قیمت سوخت و سپس دریافت وام از صندوق بین المللی پول است.

 

پس دولت جدید هیچ راهی جز افزایش قیمت سوخت ندارد!

دولت آقای شهباز شریف و متحدانش تصمیم گرفته بودند، در صورتی که ارتش پاکستان به آنها اطمینان دهد میتوانند حد اقل ۱۴ ماه دیگر در قدرت بمانند، حاضرند چنین تصمیم سخت و دردناکی بگیرند و سپس با سیاستهای خود اوضاع اقتصادی را سامان دهند.

پیش بینی آینده پاکستان ←

اما حالا که ارتش پاکستان از آنها خواسته تا انتخابات را ظرف ۲ تا ۳ ماه دیگر برگزار کنند، به نظر نمی

رسد آنها چنین ریسک بزرگی را مرتکب شوند!

پس چه خواهد شد؟

 

با توجه به اتفاقات و رویدادهای ۲۴ ساعت گذشته، به نظر میرسد، آقای شهباز شریف مجلس پاکستان را منحل نماید ، برای ۲ یا ۳ ماه دیگر زمان انتخابات زود هنگام را مشخص نموده سپس دولت استعفا داده و از قدرت کناره گیری کند.

 

ارتش پاکستان با انتخاب یک دولت موقت ۳ ماهه، متشکل از تکنوکرات های قدیمی پاکستان، از آنها بخواهد تا قیمت فرآورده های نفتی را افزایش دهند . مردم هم تمام خشم و عصبانیت خود را بر روی دولت موقت تکنوکرات خالی میکنند. اما چون تکنوکرات های  تشکیل دهنده ی  دولت موقت قرار نیست بعد از ۳ ماه دوباره به قدرت برگردند، برایشان تفاوت زیادی نخواهد داشت و آنها هر چه ارتش بگویند انجام خواهند داد.

احزاب سیاسی هم باید تمام توان خود را به کار گیرند تا در انتخابات زود هنگام بیشترین آرای ممکن را به دست آورند.

اگر چنین اتفاقی روی دهد یک پیروزی بسیار مهم و بزرگ برای عمران خان و جنبش انصاف رقم خواهد خورد و بعید نیست عمران خان دوباره با قدرت سیاسی و حمایت بیشتر مردم بر سر قدرت بازگردد.

 

از فعالیت احزاب سیاسی در پاکستان و بنرهای تبلیغاتی آنها علیه دولت عمران خان (‌ یک نمونه در تصویر بالا قابل مشاهده است )‌ به نظر میرسد، آنها تمام تلاش خود را برای منفور نمودن  چهره ی عمران خان و جنبش انصاف به کار خواهند بست.

نوشته های مرتبط:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *