آصف علی زرداری، چالاک ترین سیاستمدار تاریخ پاکستان و برنده ی جنگ های داخلی و خارجی پاکستان!

هر چه بیشتر در تاریخ ۲۰ سال گذشته پاکستان یعنی از سال ۲۰۰۳ تا به امروز می اندیشم، بیشتر به این حقیقت پی میبرم که میدان بازی های سیاسی در کشور پاکستان هیچ تشابهی با میدان های بازی های سیاسی در کشور جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر ندارد.
آصف علی زرداری، چالاک ترین سیاستمدار تاریخ پاکستان و برنده ی جنگ های داخلی و خارجی پاکستان
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
آصف علی زرداری، چالاک ترین سیاستمدار تاریخ پاکستان و برنده ی جنگ های داخلی و خارجی پاکستان!

 

هر چه بیشتر در تاریخ ۲۰ سال گذشته پاکستان یعنی از سال ۲۰۰۳ تا به امروز می اندیشم، بیشتر به این حقیقت پی میبرم که میدان بازی های سیاسی در کشور پاکستان هیچ تشابهی با میدان های بازی های سیاسی در کشور جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر ندارد.

از سال ۲۰۰۳ که وارد پاکستان شدم و از همان آغازین روزهای خود ، به دقت و با علاقه ی وافر رویدادهای این کشور ۵۵  ساله( ۲۰ سال پیش )  را بررسی مینمودم تا به همین امروز که به صورت کاملا تخصصی حوزه های مختلف این کشور را مطالعه میکنم، شخصیتی چالاک تر و سیاستمداری هوشمند تر از آصف علی زرداری نیافتم.

آصف علی زرداری در ۲۶ جولای ۱۹۵۵ میلادی در شهر کراچی پاکستان به دنیا آمد .

او تنها پسر حکیم علی زرداری، رئیس قبیله ی بزرگ زرداری در پاکستان است که اصالتی بلوچ دارد.

پدرش حکیم علی، یکی از خان های بزرگ پاکستان و صاحب هزاران هکتار زمین کشاورزی و تجاری بود.  سینما بامبینو، یکی از سینماهای معروف کراچی نیز متعلق به پدر آصف علی بود

تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ی گرامر اسکول کراچی گذراند و بر اساس زندگینامه ی منتشر شده از او، دوره ی دبیرستان را در دبیرستان نظامی پتاروو گذرانده است

هیچ مدرکی مبنی بر اتمام دوره ی دبیرستان او وجود ندارد و حتی یکی از معلم های  این دبیرستان ادعا نموده، آقای زرداری چون نتوانست در امتحانات خود قبول شود، هیچ گاه فارغ التحصیل هم نشد.

در ماه مارس سال ۲۰۰۸ آصف علی زرداری اعلام کرد که لیسانس خود را از دانشکده ی کسب و کار لندن در اواخر سال ۱۹۷۰ دریافت کرده است اما باز هم هیچ مدرکی برای این ادعا ارائه نکرده است و کسی تا به امروز چنین مدرکی رویت ننموده است.

زندگی او از ۱۸ دسامبر ۱۹۸۷ میلادی پس از ازدواج با بی نظیر بوتو، دختر ذوالفقار علی بوتو، سیاست مدار برجسته ی پاکستانی دچار یک تغییر اساسی شد.

جشن ازدواج زرداری و بی نظیر در شهر کراچی با شکوه هر چه تمام برگزار شد و بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این جشن شرکت کردند.

چند ماه پس از ازدواج بی نظیر و زرداری، هواپیمای ژنرال ضیا الحق، رئیس ارتش پاکستان که با کودتا به قدرت رسیده بود و دستور اعدام پدر بی نظیر بوتو یعنی ذوالفقار علی بوتو را صادر کرده بود، در آسمان منفجر شد و چند ما بعد، خانم بی نظیر بوتو با کسب ۹۴ کرسی از ۲۰۷ کرسی مجلس ملی پاکستان، به اولین زن تاریخ پاکستان و تاریخ اسلام تبدیل شد که به جایگاه نخست وزیری رسید.

هر چند آصف علی زرداری در دور اول نخست وزیری همسر خود ، به ظاهر از سیاست فاصله گرفته بود اما شواهد نشان میدهد او در واقع از موقعیت همسر خود نهایت استفاده را برده و ثروت کلانی به دست آورده است.

 

پس از افشای برخی از قراردادهای دولت بی نظیر بوتو و سهم خواهی آصف علی زرداری از این قراردادها، او به آقای ۱۰ درصدی معروف شد . چون از تمام قراردادهای دولتی با شرکتهای داخلی و خارجی ۱۰ درصد به عنوان کمیسیون دریافت میکرده است.

با وجود پروپگندای تبلیغاتی وسیع علیه او، آصف علی زرداری هیچ گاه در این خصوص اظهار ناراحتی نکرد و هیچ بیانیه ای هم صادر ننمود.

جالب است که پرونده های اتهام علیه آقای آصف علی زرداری،  شامل بیش از ۳۰۰ پرونده داخلی و خارجی بوده است. قتل، رشوه، احتکار، اختلاس، آدم ربایی، دروغ، و خلاصه هر جرمی که به ذهنتان میرسد ، در لیست پرونده های آقای زرداری پیدا میکنید.

او در ۱۰ اکتبر سال ۱۹۹۰ به جرم آدم ربایی و تلاش برای بمب گذاری و ترور یک تبعه انگلیس دستگیر و راهی زندان شد، اما همان سال در حالیکه در زندان بود، در انتخابات مجلس ملی به عنوان نماینده ی مردم منطقه  خود وارد مجلس شد! و در در سال ۱۹۹۳ پس از تبرئه از تمام اتهامات خود آزاد شد!

در ۲۵ مارس سال ۱۹۹۱ یک هواپیمای شرکت سنگاپور ایرلاین به شماره پرواز ۱۱۷ توسط چند هواپیما ربا، دزدیده شد و جالب اینجاست که یکی از درخواست های هواپیما رباها،‌رهایی آقای زرداری از زندان بوده است!!!

 

بعد از انتخابات سال ۱۹۹۳  با انتخاب مجدد خانم بی نظیر بوتو به عنوان نخست وزیر پاکستان ، این بار آصف علی زرداری سمت های مهمی همچون وزیر سرمایه گذاری، رئیس کمیته ی اطلاعات و رئیس سازمان بازرسی را بر عهده گرفت و در فوریه ی سال ۱۹۹۴ به دیدار صدام حسین رفت تا ۳ پاکستانی بازداشت شده در مرز کویت و عراق را آزاد کند.

بعد از پیروزی مجدد بی نظیر بوتو، اختلافات خانوادگی میان بی نظیر و برادرش مرتضی بوتو اوج گرفت و مادر  بی نظیر نیز، به طرفداری از مرتضی بوتو، با بی نظیر سر نازسازگاری بلند کرد.

 

در سبتامبر ۱۹۹۶ مرتضی بوتو به همراه ۷ نفر دیگر در یک تیر اندازی در شهر کراچی کشته شد.

خانم نصرت بوتو ( مادر بی نظیر و مرتضی ) و همسر مرتضی بوتو اعلام کردند که ترور مرتضی بوتو به دستور مستقیم آصف علی زرداری انجام شده است و تقریبا تمام روزنامه های پاکستان ضمن تایید

ادعای مادر و همسر مرتضی بوتو ، از منافع ترور مرتضی بوتو برای آصف زرداری تیترهای فراوان و مقالات گوناگون منتشر نمودند.

نوامبر سال ۱۹۹۶ دوباره آصف علی زرداری به اتهام قتل و اختلاس و رشوه راهی زندان شد.

باز هم آقای زرداری در حالی که در زندان بود در انتخابات مجلس سنای پاکستان شرکت کرد و توانست در انتخابات مارس ۱۹۹۷ به عنوان سناتور وارد مجلس سنای پاکستان گردد.

آقای زرداری زندانی، با هواپیمای مخصوص از کراچی به اسلام آباد آورده شد و با تدابیر شدید امنیتی به داخل مجلس سنا رفت و به عنوان سناتور سوگند یاد کرد.

 

از سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۴ آقای زرداری در زندان بود و در این مدت دادگاه های پاکستان، سوئیس، پرتغال، انگلیس، آمریکا،‌ فرانسه و لهستان به جرم پولشویی و تحصیل مال نا مشروع علیه او تشکیل جلسه داده و پرونده تشکیل دادند.

او بدون حضور در هیچ یک از این دادگاه ها به بهانه ی بیماری توانست تا ریاست جمهوری خود، این پرونده ها را باز نگه دارد و پس از تصاحب کرسی ریاست جمهوری در ۹ سبتامبر سال ۲۰۰۸ با استفاده یا سو استفاده از پست ریاست جمهوری در تمام پرونده ها تبرئه گردد.

پس از ترور خانم بی نظیر بوتو در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۷ وبرکنار نمودن ژنرال پرویز مشرف از مقام ریاست جمهوری، بعد از کسب اکثریت آرا در انتخابات سال ۲۰۰۸ به عنوان رئیس جمهور پاکستان سوگند یاد کرد و فرزند خود یعنی بلاول بوتو زرداری را به عنوان رئیس حزب مردم در پاکستان معرفی نمود.

با وجود حوادث بسیار پر فراز و نشیب در تاریخ سیاسی -نظامی پاکستان بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ همچون حمله به محل اختفای اسامه بن لادن و قتل او، حادثه سلاله چک پوست ، اختلافات شدید میان دولت و ارتش، اختلافات سیاسی و نظامی بین پاکستان و آمریکا ، اما آصف علی زرداری به اولین رئیس جمهور منتخب تاریخ پاکستان  تبدیل شد که توانست مدت زمان ۵ ساله ریاست جمهوری خود را کامل کند.

یکی از بزرگترین دشمنان خانواده آقای زرداری و خانم بی نظیر بوتو، حزب مسلم لیگ شاخه نواز و شخص آقای نوازشریف بود که در سخنرانی های خود از رکیک ترین الفاظ علیه بی نظیر و خانواده  او و آقای زرداری استفاده می نمود.

اما همین آقای زرداری با یک برنامه ی بسیار دقیق و حساب شده، در سال ۲۰۲۰ به کمک آقای نوازشریف و حزب مسلم لیگ رفت. ضمن دیدار با نوازشریف در لندن، اعلام نمود آمادگی کامل دارد تا پس از عزل عمران خان در مجلس، آقای شهباز شریف را به عنوان نخست وزیر پاکستان حمایت کند.

سپس با حاکمیت و ارتش پاکستان مذاکره نمود و باعث شد تا همین جمله از زبان آقای ژنرال باجوه ، رئیس ارتش پاکستان به آقای نواز شریف منتقل گردد.

هنگام مذاکره بر سر وزارت خانه ها، با هوشمندی تمام و کمال، تمام وزرات خانه ها ی مهم پاکستان که در بحران سیاسی-نظامی پاکستان در خط مقدم و روبروی مردم بودند را به حزب مسلم لیگ سپرد، و وزارت خانه هایی که در پشت خط مقدم بودند را از آن خود کرد.

 

وزارت خانه هایی که امروز در اختیار حزب مسلم لیگ است یکی از بدنام ترین وزارت خانه های تاریخ پاکستان است که مردم هر روز وزرای آن را لعن و نفرین میکنند.

از وزارت کشور گرفته که مسئول سرکوب تظاهرات طرفداران عمران خان است تا وزارت اقتصاد که مردم پاکستان تمام گرانی و مالیات های جدید را از چشم آن میبینند تا وزارت نفت که بالاترین رکورد قیمت بنزین در طول تاریخ پاکستان را به ثبت رسانده تا وزارت برق که مسئولیت قطع برق در شهرهای مختلف پاکستان را دارد.

اما با قرار دادن پسرش در پست وزیر امور خارجه دولت، و حناربانی کهر، به عنوان مشاور وزیر امور خارجه در کابینه، تقریبا تمام روابط خارجی پاکستان را به دست گرفته است تا هم در چشم مردم نباشد و هم با حضور در کنفرانس های مهم جهان و ملاقات با شخصیت های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی مطرح جهان، بهترین سکوی پرتاب فرزند  خود را مهیا نماید.

در حالیکه هر روز وزرای حزب مسلم لیگ و شخص آقای شهباز شریف در حال مصاحبه با رسانه ها هستند و در انظار عمومی ظاهر میشوند، آقای آصف علی زردای به بهانه ی بیماری اکثر زمان خود را در خارج از پاکستان میگذراند و کمتر مصاحبه ای از او دیده میشود.

در عین حال با خرید ۲ خانه ی جدید در شهر لاهور، تمام تمرکز خود را در جنوب پنجاب معطوف نموده است تا پس از برگزاری انتخابات سهم قابل توجه ای از کرسی های مجلس پنجاب را به دست گیرد و شواهد نشان دهنده ی موفق بودن برنامه های او در ایالت پنجاب، پایگاه اصلی نواز شریف است.

این روزها که دولت و قوه  قضائیه پاکستان رو در روی هم قرار دارند ، بیشتر به نظر میرسد حزب مسلم لیگ و قوه قضائیه پاکستان روبروی هم هستند و هیچ خبری از حزب مردم و آقای زرداری و بلاول بوتو نیست.

اگر دولت با قوه قضائیه به بن بست برسد، آقای شهباز شریف میبایست فداکاری نموده و از جایگاه نخست وزیری کناره گیری نماید. ممکن است وزرای کشور، اقتصاد و حتی دفاع هم در صورت عدم همکاری لازم در برگزاری انتخابات ، توسط قوه قضائیه برکنار شوند.

پست های مهم دولتی که خالی میماند میبایست دوباره پر شود،‌و اگر آقای آصف علی زرداری صلاح بداند، میتواند این پست ها را با نفرات خود آراسته نماید.

 

مروری بر وضعیت سیاسی پاکستان از ژنرال مشرف تا ژنرال باجوه

 

امروز آقای آصف علی زرداری و حزب مردم، هم با ارتش پاکستان همکاری میکند و هم با حزب مسلم لیگ.

هم دشمنی خود با عمران خان را مدیریت مینماید و هم با قوه قضائیه مذاکره میکند.

هم از منافع بین المللی نهایت استفاده را میبرد و هم از گزند مسائل داخل پاکستان تا حدود زیادی در امان مانده .

هم دشمن دیرینه ی خود یعنی نواز شریف و حزب او را از نظر سیاسی- اجتماعی ریشه کن نموده و هم در حال آبیاری برگ های آن است.

هم با چین و روسیه و عربستان و امارات و ایران  روابط بسیار خوبی دارد و هم با سران آمریکا و انگلیس و اروپا مدام در تعامل است.

امروز همه ی سیاتمداران پاکستان میدانند، اگر عمران خان حرفی بزند و قولی بدهد،‌مطمانا بر خلاف آن عمل میکند.

اگر آقای نوازشریف قولی بدهد و حرفی بزند، امکان انجام آن، و عدم انجام آن ۵۰ درصد است.

اما اگر آصف علی زرداری حرفی بزند و قولی بدهد، ۱۰۰ درصد و تا پای جان بر سر عهد و پیمان خود می ایستد و آن را عملیاتی میکند.

به نظرم ، آقای زرداری قول نخست وزیری پاکستان را به فرزند خود داده است.

نوشته های مرتبط:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *