در نوشته دیروز عنوان کردیم که کمیته ۸ نفره دادگاه عالی پاکستان علیه مصوبه جدید پارلمان این کشور حکم صادر خواهد کرد.
عصر دیروز، رای این کمیته ۸ نفره اعلام شد و طبق این رای، مصوبه جدید پارلمان پاکستان تا اطلاع ثانوی میبایست متوقف گردد.
دولت پاکستان هم ضمن محکوم کردن این کمیته ۸ نفره و رای اعلامی آن عنوان نمود: این کمیته ۸ نفره کاملا غیر قانونی بوده و حکم صادر شده نیز غیر قانونی است زیرا: اگر مصوبه جدید دولت پاکستان تبدیل به قانون شده باشد، یک کمیته ۳ نفره میبایست اعضای این کمیته ۸ نفره را مشخص نماید و نه قاضی القضات پاکستان.
و اگر این مصوبه هنوز تبدیل به قانون نشده است، حکم صادر شده برای چه قانونی صادر شده و درخواست توقف چه قانونی را نموده است؟!
از طرفی ، قاضی القضات پاکستان امروز دستور داده رئیس بانک مرکزی پاکستان، معاون وزیر اقتصاد، معاون وزیر دفاع و معاون وزیر کشور در امور انتخابات، در دادگاه عالی پاکستان حضور یافته و در خصوص پرونده برگزای انتخابات و اینکه چرا تا به این لحظه پولی به حساب کمیسیون انتخابات پاکستان واریز نشده، توضیح دهند.
با توجه به بحران سیاسی-قضایی در پاکستان ممکن است قاضی القضات پاکستان یعنی آقای عمر عطا بندیال،امروز بعد از شنیدن صحبتهای معاونین کابنیه دولت، نخست وزیر پاکستان و یا برخی از اعضای کابینه را به جرم توهین به عدالت و پیروی نکردن از حکم دادگاه محکوم نموده و از سمت و منصب خود برکنار نماید.
از آن طرف دولت به دنبال عزل قاضی القضات است.
طبق اطلاعات به دست آمده برای عزل قاضی القضات ، دولت پاکستان دو راهکار پیش رو دارد.
راهکار اول: صدور حکم حکومتی و طی آن برکناری قاضی القضات پاکستان به علت تضعیف قوه ی مقننه و توهین به پارلمان پاکستان.
هر چند عزل قاضی القضات پاکستان با حکم حکومتی تا به امروز در تاریخ ۷۶ ساله پاکستان بی سابقه بوده است اما در زمان ریاست جمهوری آقای زرداری، قاضی القضات برکنار شده پاکستان توسط حکم حکومتی دوباره به منصب خود بازگشت. وکلای دولت معتقدند وقتی با حکم حکومتی میتوان یک قاضی القضات برکنار شده را دوباره به سرکار برگرداند، با همان حکم حکومتی هم میتوان قاضی القضات را برکنار نمود.
راهکار دوم: کم کردن سن بازنشستگی قاضی القضات پاکستان توسط پارلمان این کشور. در حال حاضر سن بازنشستگی قاضی القضات در پاکستان طبق مصوبه مجلس، ۶۵ سال میباشد. پارلمان پاکستان با مصوبه جدید ضمن کم کردن ۶ ماه از سن بازنشستگی قاضی القضات پاکستان یعنی ۶۴ سال و ۶ ماه نمودن سن بازنشستگی، میتواند باعث بازنشستگی اجباری آقای عمر عطا بندیال ۶۴ سال و ۷ ماهه شود.
البته لازم به ذکر است در صورت استفاده از هر کدام از این راهکارها، قاضی القضات پاکستان میتواند با استفاده از اکثریت قضات پاکستان، علیه این دو راهکار حکم توقف صادر کند و این بازی سیاسی قضایی به سیاه ترین بازی تاریخ پاکستان تبدیل گردد.
اما همزمان ارتش پاکستان امروز قرار است جلسه ای که کل جلسه توسط دوربین های دولتی ضبط میگردد، در پارلمان پاکستان برگزار نماید و در این جلسه، رئیس ارتش و رئیس سازمان اطلاعاتی ارتش، گزارشی از وضعیت فعالیت های تروریستی در درون پاکستان به پارلمان ارائه نموده و پس از ارائه گزارش مجوز لازم از پارلمان پاکستان جهت حمله به گروه های تروریستی بلاخص تحریک طالبان پاکستان را دریافت نماید.
احتمالا پس از دریافت این مجوز، حملات گسترده ای علیه فعالیت های این حزب تروریستی در درون و خارج از پاکستان توسط ارتش پاکستان انجام خواهد شد.
به نظر میرسد، در جلسه مشترک امروز ارتش و دولت پاکستان در پارلمان پاکستان ، مسائل سیاسی و کشمکش های قضایی هم مورد بحث قرار گرفته و دولت پاکستان از پشتیبانی کامل ارتش پاکستان منتفع گردد.
متاسفانه تمام نهادهای حاکمیتی و حکومتی پاکستان یکی پس از دیگری دچار بحران و اختلافات درونی شده اند.
به لطف آقای عمران خان ، ارتش پاکستان بلاخص روسای آن، در مظان بیشترین اتهامات و شعارهای نفرت انگیز مردمی قرار گرفته است.
به لطف آقای نوازشریف و شهباز شریف و زرداری، دولت کنونی پاکستان یکی از ناکارآمدترین دولت های تاریخ این کشور ثابت شده است.
به لطف نمایندگان مجلس و سنا، پارلمان پاکستان به یکی از سیاسی ترین و غیر مردمی ترین پارلمان های تاریخ پاکستان تبدیل شده است .
به لطف قاضی القضات پاکستان، دادگاه عالی پاکستان به یکی از متعصب ترین و در عین حال غیر مردمی ترین دادگاه عالی پاکستان تبدیل شده است که به جای رسیدگی به مشکلات قضایی مردم، درگیر بازی های کثیف سیاسی شده است.
هر چند تا دیروز امید زیادی به برگزاری جلسه میان احزاب سیاسی و نیز برگزاری گفتگوی جامع میان قضات موافق و مخالف دولت داشتم، اما امروز تنها امید باقی مانده، شاید ورود نظامی ارتش پاکستان و اعلام وضعیت اضطراری در این کشور باشد تا بلکه تمام بازیگران بد نام این بازی هر چند تا دیروز امید زیادی به برگزاری جلسه میان احزاب سیاسی و نیز برگزاری گفتگوی جامع میان قضات موافق و مخالف دولت داشتم، اما امروز تنها امید باقی مانده، شاید ورود نظامی ارتش پاکستان و اعلام وضعیت اضطراری در این کشور باشد تا بلکه تمام بازیگران بد نام این بازی بی سرانجام و ویرانگر مهار شده و بلاخره نوبت به دادخواهی مردم بیچاره پاکستان برسد.
تصمیم های امروز و فردای دولتمردان و حاکمان پاکستان تا همیشه در تاریخ این کشور جاودان خواهد شد و امیدوارم این تصمیم ها با استفاده از خردجمعی، کنار گذاشتن حب و بغض های فردی و غرور و خودخواهی های ویرانگر باشد.
خداوند حافظ کشور و مردم پاکستان باد