پاکستان و FATF

قصه ی پاکستان با کارگروه اقدام مالی یا همان Financial Action Task Force(FATF) قصه ا ی است پر فراز و نشیب که قدمت آن به سال ۲۰۰۸ بر میگردد.
پاکستان و FATF
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
سفر پرفراز و نشیب پاکستان بر روی ریل  FATF

 

قصه ی پاکستان با کارگروه اقدام مالی یا همان Financial Action Task Force(FATF)

قصه ا ی است پر فراز و نشیب که قدمت آن به سال ۲۰۰۸ بر میگردد.

اولین بار کشور پاکستان، در سال ۲۰۰۸ به دلیل اتهامات تامین مالی تروریست ها و پولشویی در لیست خاکستری ، یا همان لیست نظارت ویژه این سازمان قرار گرفت.

تا به امروز پاکستان ۳ بار در لیست خاکستری قرار گرفته و توانسته هر بار با تمهیداتی که اندیشیده از آن خارج شود.

سعی میکنم خیلی خلاصه تمام ایستگاه های این سفر پاکستان بر روی ریل  اف ای تی اف را به صورت یک تایم لاین یا همان سیر تکمیل زمانی بنویسم تا علاوه بر فهم راحت تر بتوانیم از آن بیاموزیم و تجربه کسب کنیم:

فوریه ی سال ۲۰۰۸:

پاکستان برای اولین بار به دلیل رعایت نکردن استانداردهای مشخص شده در خصوص پولشویی و تامین مالی نهادهای تروریستی  در لیست خاکستری اف ای تی اف قرار گرفت.

جون سال ۲۰۱۰:

پاکستان با اثبات رعایت نمودن استانداردهای مشخص شده در خصوص پولشویی و عدم تامین مالی نهادهای تروریستی توانست از لیست خاکستری خارج شود.

۱۶ فوریه ی سال ۲۰۱۲:

به علت عدم رعایت دقیق و درست قوانین پولشویی و تامین مالی نهادهای تروریستی پاکستان برای بار دوم در لیست خاکستری اف ای تی اف قرار گرفت.

۲۶ فوریه ی سال ۲۰۱۵:

پس از اصلاحات قانونی و بانکداری، پاکستان برای بار دوم از لیست خاکستری اف ای تی اف خارج شد.

۲۸ جون سال ۲۰۱۸:

پاکستان برای بار سوم به دلیل عدم رعایت استانداردهای مرتبط با تامین مالی نهادهای تروریستی و پولشویی به لیست خاکستری اف ای تی اف اضافه شد.

۱۶ اوت سال ۲۰۱۸:

یک شرکت خصوصی به نام  گروه آسیای آرام، به درخواست دولت پاکستان به مدت ۱۲ روز ساختارهای مبارزه با پولشویی مطابق با استانداردهای اف ای تی اف را در پاکستان بررسی نموده و چند مورد عدم رعایت استاندارد به دولت وقت پاکستان گزارش نمود.

۸ مارس سال ۲۰۱۹:

دولت پاکستان ، بیش از ۱۰ سازمان خیریه و تروریستی را در لیست ویژه ی نظارت قرار داد تا حسابهای بانکی و تراکنش های آنان به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

۱۱ می سال ۲۰۱۹:

گمرک پاکستان برای اولین بار قوانینی مطابق با استانداردهای اف ای تی اف در خصوص واردات و صادرات کالا تصویب نموده و به تمام شرکتهای پاکستان ابلاغ نمود.

۲۵ جولای سال ۲۰۱۹:

کمیته ی درآمدهای دولتی پاکستان یک بخش ویژه به نام بخش اف ای. تی اف در درون سازمان تاسیس کرد تا تراکنش های مالی به دقت و بر اساس استانداردهای مشخص شده ی جهانی پیگیری گردد.

 

مروری بر وضعیت سیاسی پاکستان از ژنرال مشرف تا ژنرال باجوه

 

۲۵ اوت سال ۲۰۱۹:

دفتر نخست وزیر پاکستان اعلام کرد، یک واحد ویژه در این دفتر به منظور بررسی استانداردهای اف ای تی اف و اجرای درست آن در کشور تشکیل شده است.

۱۸ اکتبر سال ۲۰۱۹:

FATAF ضمن تایید برخی پیشرفت ها در قوانین پاکستان در مبارزه با پولشویی اما همچنان این کشور را در لیست خاکستری قرار داد.

۲۹ اکتبر سال ۲۰۱۹:

کارگروه ویژه ی اف ای تی اف  در وزارت کشور پاکستان به منظور بررسی اجرای درست قوانین اف ای  تی اف تشکیل گردید.

۲۱ فوریه ی سال ۲۰۲۰:

FATAF بعد از بررسی آخرین وضعیت پاکستان در جلسه ی سالانه ی خود، پیشرفتهای پاکستان را ناکافی دانسته و همچنان پاکستان را در لیست خود باقی گذارد.

۲۴ فوریه ی سال ۲۰۲۰:

دولت پاکستان اعلام کرد، تمام تراکنش های فروشندگان طلا و جواهر آلات و بنگاه های مسکن را بر اساس استانداردهای اف ای تی اف بررسی و نظارت خواهد نمود.

۱۷ اوت سال ۲۰۲۰:

مجلس سنای پاکستان یکی از ۵ قانون درخواستی اف ای تی اف را به تصویب رساند.

۱۸ اوت سال ۲۰۲۰:

مجلس سنای پاکستان ۲ قانون دیگر از ۵ قانون درخواستی اف ای تی اف را به تصویب رساند.

۱۶ سبتامبر سال ۲۰۲۰:

کمیسیون مشترک میان مجلس و سنای پاکستان، ۳ قانون از ۵ قانون درخواستی اف ای تی اف را تصویب و ابلاغ نمود.

۶ اکتبر سال ۲۰۲۰:

رئیس بازار بورس و اوراق بهادار پاکستان اعلام کرد، این بازار  به تمام قوانین و شرایط اف ای تی اف عمل نموده و بر اساس آن داد و ستدها انجام میشود.

۲۳ اکتبر سال ۲۰۲۰:

FATF اعلام نمود پاکستان توانسته به ۲۱ استاندارد از ۲۷ استاندارد مشخص شده عمل کند ، اما این کشور تا عمل به تمام استانداردها در لیست خاکستری باقی خواهد ماند.

۱۹ نوامبر سال ۲۰۲۰:

آقای حافظ سعید، رهبر حزب الدعوه پاکستان در دادگاه این کشور به جرم تامین مالی تروریست ها و عمل به استانداردهای افی ای تی اف به ۵ سال زندان محکوم شد.

هند معتقد بود،‌حافظ سعید مغز متفکر حملات تروریستی به بمبئی و برخی دیگر از شهرهای این کشور است.

۸ ژانویه ی سال ۲۰۲۱:

بانک مرکزی پاکستان با الحاق قوانین و استانداردهای اف ای تی اف، قوانین جدیدی در خصوص نقل و انتقال مالی و افتتاح حساب وضع نمود.

۸ ژانویه ی سال ۲۰۲۱:

دادگاه ضد تروریستی لاهور، آقای ذاکر الرحمان لکوی ، رئیس لشکر طیبه پاکستان را به ۵ سال زندان به جرم تامین مالی فعالیت های تروریستی محکوم نمود.

۲۵ فوریه ی سال ۲۰۲۱:

FATF اعلام نمود، پاکستان توانسته ۲۴ استاندارد از ۲۷ استاندارد مشخص شده را اجرایی نماید. اما این کشور تا اجرا نمودن تمام استانداردها در لیست خاکستری باقی خواهد ماند.

۲۵ مارس سال ۲۰۲۱:

دولت پاکستان در یک اقدام ضربتی، تمام مالیاتهای پرداختی از سوی بنگاه های مسکن و فعالین حوزه ی ساخت و ساز را  اشتباه دانسته و از تمام آنها خواست جزئیات کامل معاملات خود، مشخصات مشتریان خود و آدرس دقیق اماکن معامله شده را تحویل اداره ی مالیات بدهند.

۱۹ می سال ۲۰۲۱:

سازمان بازرسی کشور پاکستان اعلام کرد،  با تشکیل یک گروه ویژه ، پرونده های مربوط به پولشویی بر اساس ضوابط اف ای تی اف را به صورت فوری بررسی خواهد کرد.

۲۵ جون سال ۲۰۲۱:

FATF اعلام کرد، پاکستان توانسته ۲۶ استاندارد از ۲۷ استاندارد مشخص شده در اف ای تی اف را اجرایی نماید. اما همان یک استاندارد باقی مانده باعث شد تا پاکستان همچنان در لیست خاکستری باقی بماند.

۸ آوریل سال ۲۰۲۲:

آقای حافظ سعید رئیس حزب الدعوه که قبلا به ۵ سال زندان محکوم شده بود، به ۳۳ سال حبس محکوم گردید.

۱۴ الی ۱۷ جون سال ۲۰۲۲:

FATF در جلسه ی مجمع عمومی ۴ روزه ی خود که در برلین آلمان برگزار گردید، اعلام نمود پاکستان توانسته است به تمام استانداردهای این سازمان عمل کند. اما این سازمان قصد دارد، ضمن بازدید میدانی از پاکستان از اجرای دقیق و درست این استانداردها اطمینان حاصل کرده و سپس اسم این کشور را از لیست خاکستری خود خارج کند.

به نظر میرسد این سفر پر فراز و نشیب پاکستان بر روی ریل استانداردهای سازمان کارگروه اقدام مالی به ایستگاه پایانی خود نزدیک شده باشد.

 

مقالات پیشنهادی:

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *