جی دی ونس؛ معاون رئیس جمهور آمریکا، ابراز امیدواری کرد که واکنش هند به حمله اخیر در کشمیر اشغالی منجر به درگیری منطقهای گستردهتر نشود.
حمله ۲۲ آوریل در پهلگام کشمیر منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد که اکثر آنها گردشگر بودند و یکی از مرگبارترین حملات در این منطقه از سال ۲۰۰۰ را رقم زد.
هند بدون ارائه مدرکی، تلویحاً به ارتباطات فرامرزی اشاره کرده است، اما نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان این ادعاها را رد کرده اند.
حمله پهلگام همزمان با سفر دی ونس؛ معاون رییس جمهور آمریکا به همراه همسر هندی تبارش به هند صورت گرفت.
ونس به شبکه فاکس نیوز گفت: «امید ما این است که هند به این حمله تروریستی به گونهای پاسخ دهد که منجر به یک درگیری منطقهای گستردهتر نشود.
ونس افزود: صادقانه بگویم، ما امیدواریم که پاکستان با هند همکاری کند تا اطمینان حاصل شود که تروریستهایی که گاهی در خاک آنها فعالیت میکنند کاملا مهار شوند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز قیلا با محکومیت این حادثه تروریستی آن را غیرمنطقی خوانده بود
وی بدون سرزنش مستقیم پاکستان، حمایت خود را از هند علیه تروریسم ابراز کرده بود.
هند با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر نه تنها از نظر اقتصادی برای آمریکا مهم است بلکه برای مقابله با قدرت روز افزون چین شریکی راهبردی در منطقه جنوب آسیا به حساب می آید.
از سوی دیگر نگاه راهبردی آمریکا به پاکستان تنها به تحولات افغانستان محدود میشود.
در روزهای اخیر، واشنگتن از هند و پاکستان خواست تا برای کاهش تنشها و رسیدن به یک «راه حل مسئولانه با یکدیگر همکاری کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده که در سطوح مختلف با همسایگان مسلح به سلاح هستهای در تماس است و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، روز چهارشنبه با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، و شهباز شریف، نخستوزیر این کشور، تماسهایی برقرار کرد.
تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در نشست خبری گفت: این دولت در ارتباط مداوم با دولت های هند و پاکستان است.
بروس گفت روبیو وزیر خارجه آمریکا هر دو کشور را تشویق کرد تا برای دستیابی به یک راه حل مسئولانه که صلح بلندمدت و ثبات منطقهای را در جنوب آسیا حفظ کند، تلاش کنند