طبق قانون اساسی پاکستان یک تبعه این کشور میتواند همزمان تابعیت کشورهایی دیگر جهان از جمله آمریکا، انگلیس، ایتالیا، فرانسه، استرالیا، سوئد، ایرلند، سوریه، بحرین، هلند، دانمارک، نروژ، مصر، فنلاند، نیوزلند، بلژیک، ایسلند و آلمان را داشته باشد.
پاکستان در سال های 1972 با انگلیس و در سال 2002 با آمریکا معاهده دو تابعیتی را امضاء کرد.
قانون شهروندی پاکستان دارای 23 بند است و هر بند دارای شرایط و ضوابط جداگانه ایست.
اکنون مسئولان ارشد از جمله وزیران و نخست وزیران همچنین رئیس جمهور و ژنرال های ارتش حق دو تابعیتی را ندارند. محمد اورنگزیب وزیر دارایی کنونی پس از اینکه تابعیت هلندی خود را باطل کرد توانست به این وزارت برسد اما قبلا شوکت عزیز نخست وزیر پیشین پاکستان دو تابعیتی بود.
بر اساس گزارش نهادهای امنیتی پاکستان در حال حاضر هزاران نفر از مسئولان ارشد پاکستان در نظام بوروکراسی دو تابعیتی هستند که اکثریت آنها تابعیت کانادا آمریکا و انگلیس را دارند. از این تعداد تنها 719 تن دو تابعیتی بودن خود را اعلام کرده اند.
کمیته محاسبات عمومی؛ یک نهاد دولتی پاکستان در گزارشی اعلام کرده که تعداد قابل توجهی از مسئولان ارشد دولتی پس از دریافت تابعیت خارجی بلافاصله به خارج مهاجرت کرده و تابعیت پاکستانی خود را باطل کرده اند.
طبق گزارش نهادهای امنیتی پاکستان صدها تن از مسئولان دولتی و قضایی پاکستان در کشورهای غربی صاحب ملک و گرین کارت هستند.
شاه خاور یک حقوقدان در پاکستان میگوید: قانون اساسی پاکستان در قبال داشتن ملک و گرین کار از سوی مسئولان در خارج سکوت کرده است به همین دلیل است که مسئولان ارشد قضات و ژنرال ها در خارج از کشور ملک و گواهی نامه اقامت دائمی دارند.
30 کشور جهان از جمله هند، ایران، افغانستان به شهروندان خود اجازه تابعیت دوگانه را نمی دهند.