آقای سعد حسین رضوی و تحریک لبیک پاکستان

در روز ۴ ژانویه سال ۲۰۱۱ آقای سلمان تاثیر ، فرماندار بزرگترین ایالت پاکستان یعنی ایالت پنجاب، در شهر اسلام آباد به ضرب ۲۸ گلوله کشته شد.
آقای سعد حسین رضوی و تحریک لبیک پاکستان
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
آقای سعد حسین رضوی و تحریک لبیک پاکستان

 

در روز ۴ ژانویه سال ۲۰۱۱ آقای سلمان تاثیر ، فرماندار بزرگترین ایالت پاکستان یعنی ایالت پنجاب، در شهر اسلام آباد به ضرب ۲۸ گلوله کشته شد.

 

قاتل آقای سلمان تاثیر کسی نبود جز آقای ممتاز قادری، نیروی ویژه پلیس پاکستان و محافظ شخصی او.

ممتاز قادری پس از شلیک ۲۸ گلوله خود را تسلیم کرد و توسط پلیس بازداشت شد.

در جلسه دفاعیه خود در دادگاه، آقای ممتاز قادری گفت: آقای سلمان تاثیر با حمایت از خانم آسیه بی بی به اسلام و مقام پبامبر اکرم توهین کرده است و میبایست کشته میشد.

(جالب است بدانید که خانم آسیه بی بی یک زن مسیحی پاکستانی بود که در سال ۲۰۱۰ به جرم توهین به پیامبرگرامی اسلام  توسط دادگاه لاهور به اعدام محکوم شده بود. اما با ورود دادگاه عالی پاکستان این حکم نقض شد و نهایتا خانم آسیه بی بی توانست با وساطت اشخاص با نفوذ و کشورهای مسیحی در ۸ می سال ۲۰۱۹ به کانادا مهاجرت نماید.)

در سال ۲۰۱۵ دادگاه پاکستان ، آقای ممتاز قادری را به جرم قتل فرماندار پنجاب ، آقای سلمان تاثیر ، به اعدام محکوم کرد. بیش از ۳۰۰ وکیل از سراسر پاکستان اعلام کردند که حاضرند پرونده آقای قادری را بدون هیچ هزینه ای بر عهده گرفته و از او دفاع کنند و کم کم آقای قادری به یک چهره محبوب ملی میان طرفداران مسلک بریلوی در پاکستان تبدیل شد.

پس از اعلام رای دادگاه هزاران نفر از مردم اهل تسنن بلاخص طرفداران مکتب بریلوی در سراسر پاکستان تظاهرات

کردند و همین تظاهرات باعث ایجاد یک جماعت جدید مذهبی در پاکستان به نام ( تحریک لبیک پاکستان)  شد .

آقای خادم حسین رضوی، از علمای بریلوی توانست با سخنرانی های خود طرفداران مسلک بریلوی در پاکستان را گرد خود متحد کرده و تظاهرات میلیونی در سراسر پاکستان برپا نماید وآقای سعد رضوی پسر بزرگ آقای خادم حسین، به عنوان مدیر اجرایی این گروه مشغول به فعالیت شد.

 

جهانگیرترین کیست؟

 

تحریک لبیک پاکستان به عنوان یک گروه سنی با مسلک بریلوی هدف اصلی خود را حفاظت از قانون احترام به پیامبر گرامی اسلام اعلام نمود.

پس از اعلام موجودیت تحریک لبیک پاکستان، اکثر مردم آن را یک حزب اسلامی در نظر میگرفتند تا اینکه در انتخابات سال ۲۰۱۸ نمایندگان این حزب اسلامی توانستند به سومین حزب پر طرفدرا شهر لاهور پس از حزب انصاف و نوازشریف تبدیل شوند و دو میلیون و دویست هزار طرفدار پر و پا قرص به نمایندگان این حزب اسلامی – سیاسی رای دادند.

در سال ۲۰۲۰ آقای سعد رضوی به دستور پدر خود خادم حسین رضوی مسئولیت تحریک لبیک پاکستان را پذیرفت.

هر چند ابتدا شورای راهبری تحریک، که مشتمل بر ۱۸ نفر هستند به انتخاب آقای سعد رضوی به علت سن کم و جانشینی فرزند بر تخت ریاست پدر اعتراض داشتند اما پس از جلسه با آقای خادم حسین رضوی، قانع شدند و آقای سعد رضوی به عنوان رئیس حزب انتخاب شد.

پس از انتخاب آقای سعد رضوی به عنوان رئیس ، تحریک لبیک پاکستان تجدید ساختار نمود و برای نشان دادن قدرت و محبوبیت خود با فراخوان یک تظاهرات گسترده در پاکستان از دولت این کشور خواست سفیر فرانسه را از پاکستان اخراج نماید.

نمایندگان دولت در مذاکره با آقای سعد رضوی به او اطمینان دادند که این خواسته به پارلمان پاکستان منعکس شده و دولت منتظر دستور پارلمان است.

با دستور آقای عمران خان، در ۲۱ آوریل سال ۲۰۲۱ آقای سعد رضوی به جرم اغتشاش و تحریک مردم علیه قانون و دولت دستگیر شد.

دستگیری آقای سعد رضوی باعث تظاهرات گسترده به همراه خشونت در سراسر پاکستان گردید و دولت نیز فعالیت این حزب مذهبی – سیاسی را در سراسر پاکستان ممنوع کرد.

پس از ۷ ماه زندانی،  دادگاه عالی لاهور دستور داد تا آقای سعد رضوی در اکتبر سال ۲۰۲۱ آزاد گردد اما دولت عمران خان از پذیرش حکم دادگاه عالی لاهور امتناع ورزید و پرونده را به دادگاه عالی کشور ارجاع داد.

با شنیدن این خبر طرفداران تحریک لبیک پاکستان به خیابانها ریختند . در تظاهرات گسترده در ۲۲ اکتبر در شهر اسلام آباد و درگیری با پلیس ، ۵ پلیس کشته شدند و ده ها نفر دیگر نیز مجروح گشتند.

پس از ۱۰ روز تظاهرات گسترده ، دولت مجبور شد با مسئولین تحریک ، مذاکره نموده و آقای سعد رضوی را آزاد نماید.

 

 

آقای سعد رضوی در یک مصاحبه با روزنامه های پاکستان در دسامبر سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ، هیچ دولتی در پاکستان بدون حمایت تحریک لبیک پاکستان به سرانجام نخواهد رسید.

در می سال ۲۰۲۳ آقای سعد رضوی یک راهپیمایی گسترده از شهر کراچی به سمت اسلام آباد را راهبری کرد و با دیدن طرفداران و جمعیتی که در این راهپیمایی او را همراهی میکردند دولت مجبور شد دوباره با او مذاکره کند که نتیجه مذاکره امضای یک تفاهم نامه ۱۲ بندی بین تحریک لبیک پاکستان و دولت پاکستان بود.

بندهای اصلی این تفاهم نامه، توافق دولت برای تسریع در بررسی پرونده های توهین به اسلام و شخص رسول گرامی آن بود.

انتخابات امسال اولین انتخابات این تحریک مذهبی – سیاسی به ریاست آقای سعد رضوی جوان خواهد بود که قرار است از شهرهای اتک و بهاولنگر در انتخابات شرکت نماید.

به نظر میرسد حاکمیت پاکستان در حال تشکیل احزاب سیاسی – مذهبی جدید در صحنه سیاسی این کشور است.

باید منتظر ماند و شاهد بود که آیا تحریک لبیک پاکستان در انتخابات امسال پاکستان میتواند یک بار دیگر موفقیت خود را جشن بگیرد و در صورت موفقیت میتواند به عنوان یک شریک استراتژیک برای دولت جدید پاکستان به شمار بیاید یا خیر.

نوشته های مرتبط:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *