حضور پررنگ پاکستان در کنفرانس LEAP 2024 ریاض، نشان دهنده پتانسیل بالای همکاریهای بیشتر در حوزه فناوری اطلاعات و مخابرات بین عربستان سعودی و پاکستان است.
این رویداد تکنولوژی پیشرو، درهای همکاری، کشف نوآوریها، ایجاد مشارکت، و ارتباط با پیشکسوتان و سرمایهگذاران تأثیرگذار را برای درخشانترین ذهنهای حوزه فناوری در سطح جهان باز میکند. LEAP در سال گذشته با جذب بیش از ۱۷۲ هزار نفر از جمله رهبران فناوری در سطح جهانی، متخصصان فناوری اطلاعات، سخنرانان، متخصصان فناوری و سرمایهگذاران، توانست گردش مالی بیش از ۹ میلیارد دلار ایجاد کند و خود را به عنوان سریعترین رویداد تکنولوژی در حال رشد در جهان معرفی کند.
هیئت پاکستانی با حضور ۷۴ شرکت و بیش از ۵۰۰ شرکتکننده، یکی از بزرگترین گروههای حاضر در نمایشگاه LEAP امسال بود.
این حضور پررنگ، نمایانگر فعالیت مستحکم کسبوکارهای پاکستانی در بازار عربستان سعودی و چشماندازهای امیدوارکننده آنهاست.
شرکتهای حاضر در این رویداد، راهحلهایی در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاکچین، امنیت سایبری، راهکارهای ابری، فناوری سلامت، فناوری مالی، توسعه وب و اپلیکیشنهای موبایل، متنباز، تجارت الکترونیک، خدمات داده و موارد دیگر را به نمایش گذاشتند.
از این شرکتهای پاکستانی، ۲۷ شرکت در پاویون پاکستان در این نمایشگاه حضور داشتند، در حالی که بیش از ۴۵ شرکت دیگر، از جمله ۲۰ استارتآپ، به طور مستقل ایدهها و نوآوریهای خود را ارائه کردند.
بعنوان فرستاده پاکستان در عربستان سعودی، پاویون پاکستان را در نمایشگاه LEAP 2024 افتتاح کردم و شاهد امضای توافق مشارکت سهام بین شرکت پاکستانی « SuperNova Solutions » و گروهی از سرمایهگذاران تأثیرگذار سعودی بودم. حضور پررنگ شرکتهای پاکستانی در نمایشگاه LEAP 2024، پتانسیل ایجاد روابط قویتر با عربستان سعودی و خاورمیانه در بخش فناوری اطلاعات را برجسته کرد.
پاویون این کشور مورد بازدید نمایندگان شرکتهای بزرگ فناوری اطلاعات و خدمات وابسته به فناوری اطلاعات (ITeS) از سراسر جهان، از جمله سازمانهای دولتی برتر در بخش فناوری منطقه خلیج فارس قرار گرفت.
با توجه به موفقیت شرکتهای پاکستانی در نمایشگاه LEAP 2023 و افزایش اخیر صادرات فناوری اطلاعات به
عربستان سعودی، پاکستان باید این رویداد را فرصتی مناسب برای معرفی شرکتهای فناوری اطلاعات و خدمات وابسته به فناوری اطلاعات (IT/ITeS) خود در عرصه تجارت بینالمللی بداند و کسبوکار خود را در بازار خاورمیانه، بهویژه در عربستان سعودی که در حال گذار با چشمانداز ۲۰۳۰ است، گسترش دهد.
عربستان سعودی با دارا بودن بزرگترین اقتصاد در خاورمیانه و قرار گرفتن در میان ۲۰ اقتصاد برتر جهان، سهم قابل توجهی در صنعت فناوری دارد.
صنعت فناوری اطلاعات پاکستان با قرار گرفتن در میان پنج بخش برتر صادراتی کشور، شاهد رشد قابل توجهی بوده است.
این صنعت از زیرساختهای مستحکمی از جمله بیش از ۴۰ پارک فناوری نرمافزار و مناطق ویژه فناوری بهره میبرد و خدمات فناوری اطلاعات را در حوزههای مختلف به بیش از ۱۷۰ کشور جهان صادر میکند.
دولت پاکستان از طریق هیئت صادرات نرمافزار پاکستان (PSEB) بهطور فعال از صنعت فناوری اطلاعات حمایت میکند و به سرمایهگذاران خارجی مالکیت کامل سهام، امکان انتقال کامل سرمایه و سود و همچنین معافیتهای مالیاتی بر درآمد حاصل از صادرات فناوری اطلاعات را ارائه میدهد.
موقعیت پاکستان به عنوان چهارمین کشور بزرگ انگلیسیزبان و دومین ارائهدهنده نیروی کار آنلاین در توسعه نرمافزار، این کشور را به یک مقصد جذاب برای فناوری تبدیل میکند.
موقعیت استراتژیک پاکستان، این کشور را به دروازهای به آسیای مرکزی تبدیل میکند و آن را به انتخابی ایدهآل برای ایجاد یک کریدور دیجیتال جهت دسترسی به کشورهای خاورمیانه، آفریقا و آسیا تبدیل میکند.
پاکستان با برخورداری از شبکهای چشمگیر از ۶ تا ۸ کابل دریایی که اتصال پیشرفتهای را تضمین میکند، همراه با مزیت منطقه زمانی مطلوب، با اختلاف زمانی تقریباً مساوی با لندن و سیدنی، بر کارایی عملیاتی میافزاید.
پاکستان فرصتهای انکارناپذیری را ارائه میدهد. با فارغالتحصیلی حدود ۷۵۰۰۰ نفر در رشته فناوری اطلاعات در هر سال، نیروی کار ماهری وجود دارد که آماده مشارکت در صنعت دیجیتال است. متخصصان حسابداری، حقوق، طراحی و بازاریابی با ارائه خدمات برونسپاری، بیش از پیش نیروی کار را تقویت میکنند. علاوه بر این، توانایی پاکستان در ارائه خدمات با کیفیت بالا با هزینههای رقابتی، با کاهش قابل توجه ۷۰ درصدی در هزینههای عملیاتی نسبت به آمریکای شمالی، طبق گزارش جهانی Kearney در سال ۲۰۲۳، به آن عنوان جذابترین کشور از نظر مالی برای برونسپاری شناخته شده است.
پاکستان با در نظر گرفتن این عوامل، به عنوان یک مقصد ایده آل برای انواع محصولات، راهحلها و خدمات فناوری اطلاعات در حال ظهور است.
موقعیت جغرافیایی مطلوب، اتصال قوی و نیروی کار بااستعداد، این کشور را به مکانی عالی برای بهرهمندی از این فرصتها تبدیل میکند. رویکرد جدید دولت برای برندسازی پاکستان به عنوان یک مقصد فناوری پرسود و ارتقای جایگاه بینالمللی آن، افقهای شرکتهای فناوری اطلاعات پاکستانی را برای گسترش تجارت خود در سطح جهانی به طور قابل توجهی گسترش داده است.
با پیش رفتن پاکستان در پیچیدگیهای قرن بیست و یکم، این کشور نقش محوری فناوری را در شکلدهی مسیر آینده خود درک میکند.
مشارکت این کشور در نمایشگاه LEAP 2024 بر عزمش برای استفاده از نوآوری به عنوان محرکی برای رشد فراگیر، توسعه پایدار و رقابتپذیری جهانی تأکید میکند.
پاکستان از طریق مشارکت فعال در انجمنهایی مانند LEAP، هدف خود را تبدیل شدن به نقش کلیدی در عرصه فناوری جهانی، در عین حال پرداختن به چالشها و فرصتهای منحصر به فرد در مرزهای خود، قرار داده است.
حضور پررنگ پاکستان در نمایشگاه LEAP 2024، آمادگی این کشور برای ورود به بازار جهانی و استقبال از تجارت را بار دیگر نشان میدهد. همکاری بین عربستان سعودی و پاکستان در این رویداد، نه تنها روابط دوجانبه را تقویت میکند، بلکه هر دو کشور را به سمت آیندهای با پیشرفتهای تکنولوژیکی و رفاه متقابل سوق میدهد.